VEGETARISK NUDELWOK MED MARINERAD TOFU OCH WAKAME SALLAD

Till ca 2-3 portioner:

  • 100 wakame sallad
  • 400 äggnudlar
  • olja
  • 1 paprika
  • 1  broccoli
  • 200 gram tofu, naturell
  • 2 krm hackad koriander, fryst eller färsk
  • 4-5 champinjoner
  • 1 msk soja

(tofu marinaden)

  • 1 burk turkisk yoghurt
  • 1 krm paprikakrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk soja
  • 1 krm chilikrydda

Gör såhär:

Börja med att hälla yoghurten i en skål och krydda med chili, paprikakrydda, svartpeppar och soja. Pressa därefter i en vitlöksklyfta och blanda runt. Skär tofun i avlånga bitar som är ca 2-3 cm tjocka och lägg ner i yoghurtblandningen. Låt det ligga och marinera i yoghurten i någon timme i kylen. Ta sedan upp bitarna och stek på hög värme i en stekpanna. Koka upp nudlarna. Strimla paprikan. Skär champinjonerna och dela på broccolin. Häll ur vattnet från nudlarna och lägg dem tillsammans med grönsakerna och champinjonerna i en wokpanna och woka alltihopa en kort stund i olja. Häll därefter ner sweet chilisås och soja och blanda runt. Smaksätt med koriander. Häll upp nudelwoken på tallrikarna. Lägg ca 2 tofu bitar ovanpå. Garnera med koriander och toppa med ca 1 msk wakame sallad längst upp på nudelrätten.

Tips:

Vill man ha rätten vegansk så kan man enkelt byta ut äggnudlar till risnudlar och yoghurten till en vegansk yoghurt istället.

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *