Ugnsbakad torskfilé med tomat och dill

fisk-copy

Till ca 4 portioner

  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 msk tomatketchup
  • 2 krm dill
  • 0.5 dl parmesanost
  • 1 dl mjölk
  • 500 gram fryst torskfilé
  • Salt och citronpeppar
  • Ett blomkålshuvud

Gör såhär:

Lägg ner dem frysta fiskfiléerna i en ugnsform. Skala potatisarna och dela i ca 2cm stora skivor. Dela på blomkålen och varva med potatisen och fisken. Blanda ihop grädden och mjölken tillsammans med tomatpuré och ketchup och 1-2 nypor salt och citronpeppar. Häll sedan blandningen över fisken, potatisskivorna och blomkålen. Avsluta med att strö dillen och parmesanosten över. Sätt in ugnsformen på 200 grader i ugnen i ca 60 minuter tills fisken och potatisen börjar få en fin gyllenbrun färg.

 
2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *