TORSKFILE I MILD CHILISÅS MED CITRON OCH ANANAS

Till ca 4 portioner:

  • 4 frysta torskfiléer
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk mild chilisås
  • 2 citroner
  • dill
  • persilja
  • 5-6 potatisar
  • 1/2 mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 färsk ananas (går även bra med ananasringar på burk) ca 200 gram

Gör såhär:

Blanda grädde och chilisås. Smaksätt med salt. Lägg torskfiléerna i en ugnsform och häll över chiligrädden. Dela halva ananasen i små bitar (ca 200 gram) och fördela över fisken. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 50 min. Under tiden torsken är i ugnen så koka upp potatisen. När den är färdig så mosa den och blanda ner mjölk och smör. Smaksätt med salt och peppar. När torsken är klar så servera den tillsammans med potatismoset och garnera med dill, persilja och en citronhalva. Garnera även moset med lite svartpeppar.

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *