Recension från Izakaya Koi

Igår gjorde vi ett besök på Izakaya Koi för att testa delar av utbudet från deras meny. Japansk mat har alltid varit en stor favorit och eftersom deras sushi har fått väldigt bra omdöme så blev det ett lätt beslut.

Mannen valde kyckling och jag valde sushi bestående av 16 bitar, och in kom en fantastisk trä bricka med kyckling dumplings och med sushibitar som bestod av bland annat lax, tonfisk, räkor och tofu. Det var även maki rullar med tonfisk, gurka och avokado som var snyggt dekorerat med bland annat jordgubbar och krasse. Riset var perfekt tillagat och bitarna genomtänkta med varierande goda fyllningar. Till detta serverades det ingefära och wasabi som formats till små blommor. En ros gjord av avokado och sojasås. Till denna smakfulla rätt ingick även sjögrässallad vilket passar utmärkt till sushi. Dem hade verkligen inte missat någonting och det var en fröjd för såväl smaksinnet som för ögonen. Izakaya Koi vet hur man dekorerar på bästa möjliga vis.

Är ni intresserade av japansk mat med hög standard så hittar ni denna restaurang mysigt belägen på lilla torg i Malmö strax intill charmiga gamla väster.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *