RENSKAVSGRYTA MED POTATISPURE, LINGON OCH SMÖRSTEKTA MORÖTTER

Till ca 2 portioner:

  • 1 paket fryst renskav på 240 gram
  • 2,5 dl grädde
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • 1/2 dl frysta lingon
  • 1 tsk soja
  • 3 champinjoner
  • 4 potatisar
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 påse delikatess morötter
  • (persilja till garnering, fryst eller färsk)
  • (2 msk frysta lingon till garnering)

Gör såhär:

Börja med att tina förpackningen med renskav. Skala och koka potatisarna. När köttet har fått tina ett tag så stek det på hög värme i smör. Skär champinjonerna i skivor och hacka löken. Stek det sedan tillsammans med köttet tills det fått färg. Häll i grädde, soja och svartvinbärsgelén. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i lingonen i slutet. När potatisarna är färdiga så mosa eller mixa dem tillsammans med mjölk och smör. Smaksätt med salt. Stek upp morötterna i rikligt med smör. Servera renskavsgrytan tillsammans med potatispurén och dem smörstekta morötterna. Garnera med lingon och persilja.

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *