OSTGRATINERADE TOMATER MED KYCKLINGFÄRS OCH MYNTASÅS

Till ca 4 portioner:

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 krm paprikakrydda
  • 1 krm mild chili
  • 1/2 aubergine
  • 8 tomater
  • 1 vitlök
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 dl riven gouda ost

Myntasås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 krm mynta
  • 1 nypa salt

Börja med att steka upp färsen. Skär auberginen i små bitar och pressa ner vitlöksklyftan. Lägg i och stek tillsammans med färsen. Häll i krossade tomater. Tillsätt alla kryddor. Smaksätt med salt och peppar.

Skölj och skär av toppen av tomaterna och gröp ur innehållet. Fyll sedan tomaterna med kycklingfärsen och strö över lite ost på varje tomat. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter.

Blanda yoghurt, mynta och salt till en sås.

Servera tomaterna med myntasåsen och garnera med lite persilja.

 

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *