MATRECENSION FRÅN VIBLIOTEK I MALMÖ

Var äntligen iväg på restaurang Vibliotek för ett efterlängtat restaurang besök och för att testa deras spanska specialiteter. Till förrätt åt vi ”gambas al ajilo” som bestod av stora räkor, stekta i vitlök tillsammans med chiliolja. Räkorna var perfekt tillagade och väldigt smakrika med en intensiv ton av vitlök tillsammans med en lagom hetta från chilin. Det serverades även ”croquetas de puceros con jamon” som var små kroketter gjorde med bland annat serranoskinka, lagda på en god smakfull sås tillsammans med persilja och en citronklyfta.

Till huvudrätt serverades det en härligt doftande och smakrik paella med allt från räkor till bläckfisk. För mig som bott i Spanien var detta som en tidsresa där jag plötsligt befann mig i Spanien igen. Med en perfekt konsistens på riset, och med en härlig syra från citronen tillsammans med skaldjur och örter, är detta en rätt jag sent kommer att glömma.

Efter paellan var det dags för en chark och ostbricka med en blandning av dem bästa råvarorna från Spanien. Till ostarna och köttet serverades det även syltlökar, apelsinmarmelad och ljummet nybakat bröd. En härlig bricka med en bra kombination av smakrika ostar tillsammans med fina charkprodukter.

Till efterrätt blev det churros som är spanska, söta små bakverk. Dessa friterades och serverades tillsammans med smält nutella att doppa dem i. Det kan inte bli mycket bättre. En perfekt avslutning på en fantastisk middagsupplevelse.

Restaurang Vibliotek hittar ni på södra Vallgatan 3 i Malmö.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *