Matrecension från restaurang Papi på saluhallen i Malmö

Besökte restaurang Papi inne på saluhallen i Malmö idag där vi möttes av en skön atmosfär och underbara dofter från det italienska köket. För den som vill äta lunch så finns många alternativ såväl till lunchtid som till kvällstid, och dem har även afterwork på fredagar. Ett perfekt alternativ på veckoslutet.

Det första rätten vi testade var en ravioli burrata, och för er som älskar mozzarella kan jag verkligen rekommendera burrata som är en extra krämig och god mozzarella, gjord på komjölk. Den funkar utmärkt till olika slags pastarätter och var väldigt god i raviolirätten. Till raviolin var det även en sås gjord på bland annat vitt vin och en vinägrett ”enduja” med mjuk salami, chili och syrad lök. Ovanpå rätten låg det friterad aubergin och färsk basilika. En fulländad rätt med härliga smaker.

Den andra rätten vi testade var deras omtalade risotto som bestod av friterade risottobollar som var fyllda med pumpa, mozzarella och en prästost som fått lagra i 24 månader med en god och intensiv smak. Risottobollarna låg snyggt placerade på tallriken ovanpå en majonnäs gjord tillsammans med citron vilket gav en fin och balanserad syrlighet till rätten. Till detta var det även picklad rödlök och färsk persilja. Både rätterna var väldigt goda och det blev en gastronomisk smakupplevelse. För er som vill testa god italiensk mat som serveras av erfarna kockar så kan jag varmt rekommendera Papi inne på saluhallen i Malmö.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *