MATRECENSION FRÅN ”HAPPY M KITCHEN” I GÖTEBORG

Var på besök i Göteborg där vi äntligen fick testa restaurang ”Happy M Kitchen” och delar av deras meny. Atmosfären var behaglig där man redan i entrén möttes av en vacker kristallkrona samt andra fina detaljer. Restaurangen kändes rogivande med tända ljus på borden, fin inredning och stora fönster som släppte in ljuset utifrån. En känsla av elegans och ny modernt i en smakfull kombination.

Till att börja med fick vi testa en av deras kallpressade juicer vackert serverade i champagne glas. Juicen bestod av rödbeta, citron, gurka, ingefära och morot. En riktig grönsaks och fruktboost med en kraftfull och god smak av rödbeta.

Till förrätt serverades det en ugnsbakad lax på en bädd av sallad, grönkål, rödbetor, picklad rödlök med mera. Salladen var blandad tillsammans med deras hemmagjorda veganska ceasardressing. Laxen som var saftig och perfekt tillagad passade bra ihop med resterande ingredienser och funkade perfekt tillsammans med picklad rödlök.

Till huvudrätt blev det ”The internal gardner probiotic miso bowl” som helt enkelt är en soppa bestående av miso, lagad från grunden med intensiva och kraftfulla smaker. Detta var en skål av ren glädje som tillsammans med miso serverades med diverse grönsaker, fullkornsris och tofu. En väldigt god rätt som gör gott för både kropp och själ.

Till efterrätt blev det en rawfood kaka med smak av choklad och apelsin på en fröbotten som är gjord med bland annat avokado. Känslan av välbefinnande infann sig direkt efter första tuggan. Rawfood är något jag definitivt kommer testa mer av då det inte enbart är gott utan även nyttigt och hälsosamt. Happy M Kitchen finner ni på Vasagatan 24 i Göteborg. En bra restaurang med känsla för både smak och hälsa.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *