LÅNGKOK MED UGNSROSTADE ROTFRUKTER OCH ROSMARIN

Till ca 4-5 portioner:

  • 500 gram högrev (skuren i ca 4-5 cm bitar)
  • 2 morötter
  • 1 msk maizena mjöl
  • 1 dl rött vin
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 gul lök
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 gul paprika
  • 1 broccoli
  • färsk rosmarin
  • 7 dl vatten
  • 1 bunte sparris

Gör såhär:

Börja med att fräsa köttbitarna i en gryta. När det fått färg så häll i vatten och lägg ner buljongtärningen. Häll i vinet. Låt köttet puttra på medellåg värme i ca 2 timmar.

Skala och dela potatisarna till klyftor. Dela broccolin till små buketter och skär även paprikan i lagom stora bitar. Lägg allt på en ugnsform och ringla olivolja över. Salta och peppra och lägg på några kvistar rosmarin. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter. När grönsakerna är färdiga och köttet fått puttra i ca 2,5 timme så red grytan med maizenamjöl. Servera sedan köttgrytan i små minigrytor och lägg på rotfrukterna vid sidan om. Garnera med sparris och en kvist rosmarin.

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *