KYCKLING OCH BACONGRYTA MED GRATINERADE TOMATER OCH RIS

Till ca 4 portioner:

  • 3 kycklingfiléer
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 200 gram bacontärningar
  • 1 krukväxt persilja
  • 2 tomater
  • 50 gram riven parmesan
  • 1/2 zucchini
  • ris
  • 1 krm svartpeppar

Gör såhär:

Dela tomaterna på hälften och fördela den rivna osten på varje halva. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 10 min. Koka upp ris. Medans riset kokar så skär kycklingfiléerna i bitar och stek på hög värme. Lägg sedan ner bacontärningarna och stek tillsammans med kycklingen. När baconen är färdig så ta upp ca 1/2 dl och lägg vid sidan om, låt resten ligga kvar tillsammans med kycklingen.  Skär därefter zucchini i små bitar och lägg även ner det i stekpannan. Häll i grädde och crème fraiche. Hacka ca hälften av persiljekrukväxten och smaksätt grytan med. Krydda med svartpeppar. Servera kyckling och bacongrytan tillsammans med ris och en tomathalva. Garnera riset med lite bacon och färsk persilja.

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *