KRÄMIG PASTA MED GRILLAD KYCKLING, VÄSTERBOTTENOST OCH VITT VIN

Till ca 4 portioner:

  • 1 styck hel färdiggrillad kyckling
  • 50 gram riven västerbottenost
  • 500 gram valfri pasta
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 burk svart oliver
  • 1 krukväxt persilja
  • 2 msk crème fraiche
  • balsam dressing till garnering

 

Gör såhär:

Börja med att dela den hela varma (eller kalla) kycklingen i små bitar och lägg sedan i en skål. Koka upp pastan. När pastan är färdig så häll av vattnet och ställ åt sidan. Lägg ner kycklingbitarna i en panna och häll på grädde och blanda ner crème fraiche. Rör runt och häll sedan i vinet. Smaksätt med salt och peppar. Häll i ca hälften av västerbottenosten. Blanda slutligen ner kycklingröran i den varma pastan och rör runt allihopa. Servera i djupa skålar. Garnera med svarta oliver, färsk persilja och den resterande osten som är kvar. Avsluta med att ringla lite balsam dressing över.

Tips: Det går även bra att använda kycklingfilé, eller färdig salladskyckling. Fördelen med grillad kyckling är att den oftast är väldigt saftig och god, och oftast marinerad och färdigkryddad och passar därför väldigt bra i pastarätter.

 

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *