KARAMELISSERAT PÄRON MED HEMMAGJORD KIWI GLASS OCH ROSTADE KAKSMULOR

Till ca 4 portioner:

  • 1 burk turkisk yoghurt på 5 dl
  • 2 kiwi frukter
  • 2 päron
  • 1 msk socker
  • 2-3 digestivekex
  • jordgubbar till garnering

Börja med glassen genom att skala och hacka kiwi frukterna. Blanda ner det i yoghurten och rör runt. Ställ sedan yoghurtblandningen i frysen ca 2-3 timmar. Krossa digestivekexen och blanda med lite smör. Rosta dem sedan i ugnen på 170 grader i ca 8 minuter. Medans dem är i ugnen så skala och dela päronen på hälften. Stek dem i smör och häll på sockret. Stek ca 5-6 minuter tills päronen börjar mjukna lite. Servera en päronhalva per tallrik tillsammans med en kula kiwi glass och dem rostade kaksmulorna. Garnera med jordgubbar.

 

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *