HELSTEKT FLÄSKYTTERFILE MED RATATOUILLE

Till ca 4-5 portioner:

  • 1/2 kilo nypotatis
  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1/2 zucchini
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 100 gram spetskål
  • 4 tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1/2  olja (till marinaden)
  • 1 msk soja (såsen)
  • 1 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 aubergine
  • ca 1 tsk maizenamjöl

Gör såhär:

Rör ihop olja, soja och honung till en marinad. Pensla över köttet. Stek köttet snabbt för en fin stekyta. Ställ i ugnen i ca 1 timme och 20 minuter på 200 grader tills köttet nått en innertemperatur på ca 78 grader. Hacka tomaterna, zucchini, aubergine, morot och spetskål. Lägg i en kastrull tillsammans med vattnet. Lägg i grönsaksbuljongen och pressa ner en vitlöksklyfta. Låt det stå och småkoka i ca 30 minuter tills det blivit en mjuk och fin grönsaksblandning. Koka upp nypotatisarna. När köttet är färdigt så låt det vila i folie i ca 20 min. Under tiden så ta skyn och gör en sås på det tillsammans med soja och grädde. Red med maizena mjöl. Servera sedan köttet tillsammans med såsen, nypotatis och ratatouille röran.

 

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *