GRATINERAD AUBERGINE

Till ca 4 portioner:

  • 2 stora auberginer
  • 200 riven ost
  • 4 vitlökskyftor
  • ca 10 stycken lagom små nypotatisar
  • balsam dressing
  • 50 gram smör
  • 1 krm chilipeppar
  • 3 msk mjölk

Gör såhär:

Börja med att skölja och skala potatisarna och vitlökarna. Dela auberginerna på hälften. Lägg sedan allt i en ugnsform och ställ i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min. Ta sedan ut ugnsformen och börja med att gröpa ur innehållet i auberginerna. Ta sedan det urgröpta aubergininnehållet och lägg i en bunke tillsammans med vitlökarna och potatisarna. Häll i mjölken och lägg ner smöret och mosa alltihopa. Krydda med chilipeppar och smaksätt med salt och peppar. Lägg sedan tillbaka den mosade röran i auberginerna och lägg över den rivna osten. Ställ tillbaka i ugnen i ca 10-12 min. Avsluta med att ringla över balsam dressing.

 

 

 

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *