EKOLOGISK PASTA MED RÄKSÅS, WOKADE GRÖNSAKER OCH OSTFLARN

Till ca 4 portioner:

  • 500 gram ekologisk pasta
  • 500 gram skalade räkor
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • maizena mjöl
  • 1 citron
  • färsk persilja
  • 1/2 zucchini
  • 4-5 champinjoner
  • 1 morot
  • 50 gram riven västerbottenost
  • citronpeppar
  • salt
  • 1 tsk citronsaft

Koka upp pastan. Häll ner grädde och mjölk i en såskastrull. Hacka persilja och lägg ner. Häll i citronsaft. Krydda med citronpeppar och salt. Red med lite maizena mjöl. Lägg ner räkorna i slutet för att dem inte ska bli sega. När räksåsen är färdig så börja med ostflarnen. Lägg ut den rivna osten på en plåt i små högar. Ställ i ugnen på ca 5-6 min tills dem är färdiga, och låt dem sedan stelna i rumstemperatur. Medans dem stelnar så Skiva champinjoner, zucchini och morot. Woka dem i smör och krydda med salt och peppar. Servera sedan den nykokt pastan med räksåsen ovanpå. Lägg upp dem wokade grönsakerna vid sidan om pastarätten i en liten skål. Avsluta med att garnera pastarätten med en citronskiva och ett ostflarn som du försiktigt trycker ner i mitten av pastarätten.

 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *